ГоловнаСвіт

Спікер британської Палати громад покинув пост

Джон Беркоу був спікером парламенту протягом 10 років.

Спікер британської Палати громад покинув пост
Джон Беркоу
Фото: aysor.am

Спікер Палати громад британського парламенту Джон Беркоу залишає свій пост після 10 років служіння парламенту.

"Сьогодні був останній день роботи у спікера Джона Беркоу на цій посаді. Члени парламенту подякували спікеру і наставнику спікера священнику Розу Хадсон-Вілкіну", - повідомляється в Twitter палати громад.

Про наміри залишити пост спікера британської Палати громад 31 жовтня Беркоу оголосив ще в вересні.

Беркоу повідомив, що на виборах 2017 року він пообіцяв дружині і дітям, що в останній раз бере участь у виборах до парламенту, - і він має намір стримати обіцянку.

Спікер також повідомив, що, навіть якщо члени парламенту не підтримають дострокові вибори, він все одно піде у відставку в запланований день Brexit - 31 жовтня.

"Якщо Палата громад не проголосує (за дострокові вибори - ред.), то, на мою думку, найменш деструктивним і найбільш демократичним варіантом стане мій відхід в кінці робочого дня в четвер, 31 жовтня", - заявив тоді Беркоу.

Беркоу вперше став членом британського парламенту в 1997 році. З 2009 року він є спікером парламенту. До того як Беркоу став спікером, він входив в Консервативну партію Великобританії, в 2007 році в ЗМІ з'явилися чутки про те, що Беркоу може перейти в Лейбористську партію, однак вони не підтвердилися. Беркоу став радником у справах дітей з особливостями мови і спілкування в уряді лейбориста Гордона Брауна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram