ГоловнаСвіт

Шестеро з 39 мігрантів, знайдених мертвими у фурі поблизу Лондона, могли бути громадянами В'єтнаму

В'єтнамці могли використовувати підроблені китайські паспорти.

Шестеро з 39 мігрантів, знайдених мертвими у фурі поблизу Лондона, могли бути громадянами В'єтнаму
Фото: EPA/UPG

Шестеро з 39 людей, виявлених мертвими у вантажівці в Ессексі, могли бути громадянами В'єтнаму, повідомляє BBC.

Родичі в'єтнамців, які вирушили до Великобританії через Китай, повідомили, що їхні близькі перестали виходити на зв'язок саме тоді, коли сталася трагедія.

Так, 26-річна Фам Тхі Ча Мі написала батькам за дві години до прибуття вантажівки в британський Пурфліт (Ессекс), що її поїздка за кордон закінчилася невдачею, що їй нічим дихати і вона вмирає. За словами брата дівчини, перед зникненням Ча Мі була в Бельгії, звідки і прибула вантажівка з 39 тілами.

Він зазначив, що за переправлення в Великобританію його сестра заплатила 30 тисяч фунтів (близько 38 тисяч доларів), водночас організатори поїздки заборонили їй відповідати на дзвінки.

Крім того, BBC повідомляє ще про двох зниклих в'єтнамців - 26-річного чоловіка і 19-річну дівчину. Остання перед відправленням також попросила не дзвонити їй, вимкнула телефон і більше не виходила на зв'язок.

За словами брата 19-річної в'єтнамки, сім'ям обох зниклих дівчат наступного дня повернули гроші за поїздку.

Раніше з'явилася інформація, що загиблі були громадянами КНР. За даними The Guardian, в'єтнамці могли використовувати підроблені китайські паспорти.

Нагадаємо, 23 жовтня поліцейські британського графства Ессекс виявили у вантажівці 39 тіл. Наразі вдалося з'ясувати, що автопричіп-контейнер, в якому пізніше знайшли трупи, прибув з бельгійського Зебрюгге в Пурфліт (Ессекс). Головна частина вантажівки з кабіною водія прибула з Північної Ірландії і забрала автопричіп з Пурфліта.

Спочатку у цій справі був заарештований водій вантажівки. У п'ятницю британські поліцейські затримали ще трьох підозрюваних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram