ГоловнаСвіт

У КНДР повідомили про провал переговорів щодо денуклеаризації, США готові продовжувати консультації

Переговори у Стокгольмі тривали 8,5 годин

У КНДР повідомили про провал переговорів щодо денуклеаризації, США готові продовжувати консультації
Главный переговорщик со стороны Пхеньяна Ким Мён Гиль
Фото: скриншот из видео

Делегація КНДР заявила, що переговори з робітничою делегацією США щодо денуклеаризації Північної Кореї провалилися, проте американські дипломати так не вважають.

Переговори в Стокгольмі тривали 8,5 годин.

"США не виклали на стіл переговорів нічого нового. Переговори не виправдали наші очікування", - наводить слова головного переговірника з боку Пхеньяна Кім Мьон Гіля агентство Reuters.

Він поклав всю провину за зрив зустрічі на США.

Однак Вашингтон не визнав провальними переговори з КНДР і висловив бажання продовжувати консультації, передає Інтерфакс.

"Перші коментарі делегації КНДР не відображають зміст і дух сьогоднішніх переговорів, що тривали 8,5 годин. США представили креативні ідеї і провели хороші дискусії з північнокорейськими візаві", - відзначили в американському зовнішньополітичному відомстві.

За повідомленням Вашингтона, сторони обговорили важливість більш інтенсивних контактів для вирішення спірних питань, пов'язаних з північнокорейською ядерною проблемою.

"У кінці переговорів США запропонували прийняти запрошення Швеції і провести ще одні переговори в Стокгольмі через два тижні. Це дозволило б обговорити всі актуальні теми", - наголошується в повідомленні Держдепу.

Про реакцію КНДР на цю пропозицію відомство не повідомляє.

У Держдепартаменті вказали на те, що за одну суботу неможливо "подолати наслідки 70 років війни і ворожості між США і КНДР". Там заявили, що для вирішення спірних питань потрібна готовність до роботи обох сторін, підкресливши, що США до такої роботи готові.

Кілька днів тому журнал Time повідомив, що президент США Дональд Трамп готовий запропонувати КНДР зняття деяких санкцій ООН на три роки в обмін на ліквідацію ядерного центру в Йонбені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram