ГоловнаСвіт

США ввели нові антиіранські санкції

Санкції стосуються двох мереж компаній, пов'язаних з владою Ірану і, що допомагають Тегерану в розробці зброї масового ураження.

США ввели нові антиіранські санкції
Фото: investigator.org.ua

Сполучені Штати Америки оголосили про санкції щодо двох мереж компаній, пов'язаних з владою Ірану, і, що допомагають, за даними Мінфіну, Тегерану в розробці зброї масового ураження.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства фінансів США, передає Голос Америки.

Одну з мереж очолює громадянин Ірану Хамед Дегхан, гендиректор і голова ради директорів компанії Pishtazan Kavosh Gostar Boshra, а також гендиректор і голова ради компанії Ebtekar Sanat Ilya. У повідомленні міністерства йдеться, що мережа, якою керує Дегхан, зареєструвала в Гонконзі компанію для того, щоб уникнути американських і міжнародних санкцій у зв'язку з роботою з Іраном. Ця компанія займалася постачанням технологій і компонентів для розробки зброї масового ураження особам, пов'язаним з урядом Ірану і Корпусом вартових Ісламської революції (КВІР).

Друга мережа, якою керує іранець Саєд Хусейн Шаріат, здобувала для іранських військових алюмінієві сплави, вироблені компанією Nuclear Suppliers Group.

Санкції були введені також проти приватних осіб, пов'язаних з роботою обох мереж.

Тим часом, 28 серпня як США, так і Іран заявили про бажання знизити напруженість у відносинах між двома країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram