ГоловнаСвіт

Ізраїль заявив, що завдав авіаударів по іранських дронах у Сирії

За твердженням ізраїльських військових, дрони були оснащені вибухівкою і мали намір атакувати.

Ізраїль заявив, що завдав авіаударів по іранських дронах у Сирії
Фото: m.minval.az

Військово-повітряні сили (ВПС) Ізраїлю у суботу ввечері, 24 серпня, завдали авіаударів по іранських дронах у Сирії. Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на ізраїльську армію.

Як стверджують ізраїльські військові, ці дрони були оснащені вибухівкою, і з її допомогою Іран хотів атакувати північ Ізраїлю.

"Ізраїльські ВПС змогли зірвати спробу Ірану на чолі з сирійськими силами напасти на цілі на півночі Ізраїлю з використанням "дронів-убивць", - заявив представник ізраїльської армії Джонатан Конрікус на брифінгу в неділю.

За словами Конрікуса, ізраїльські військові атакували іранські цілі на південному сході від Дамаска. Він додав, що 22 серпня ізраїльські військові запобігли ще одній спробі здійснити атаку дроном, але не розповів жодних деталей.

Водночас прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу привітав "важливі оперативні зусилля" військових у запобіганні атаці, запланованій "іранськими силами Кудс і шиїтськими бійцями".

Тим часом сирійське агентство Sana з посиланням на джерело в армії Сирії повідомило, що сили протиповітряної оборони країни виявили загрозу. За словами джерела, більшість ізраїльських ракет були знищені до досягнення своїх цілей.

Нагадаємо, раніше ізраїльські військові помилково обстріляли цивільний літак у Голанах. Вони переплутали літак, що обробляє поля, із сирійським судном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram