ГоловнаСвіт

Російський космічний корабель з роботом "Федір" на борту не зміг зістикуватися з МКС

Повторна спроба буде зроблена в ніч з неділі на понеділок.

Російський космічний корабель з роботом "Федір" на борту не зміг зістикуватися з МКС
Международная космическая станция
Фото: interfax.by

Космічний корабель "Союз МС-14", на борту якого перебуває робот "Федір" (позивний Skybot-F850), не зміг зістикуватися з Міжнародною космічною станцією у запланований час, повідомляє РИА Новости.

"Корабель підійшов до станції на відстань близько 100 метрів, завис, а потім почав відходити від неї до дистанції 102 метрів", - йдеться в повідомленні.

Джерело агентства в ракетно-космічній галузі стверджує, що причиною інциденту могла стати неполадка в системі стикування корабля "Курс".

Перед невдалою спробою стикування робот опублікував повідомлення в твіттері.

У зв'язку з подією в Центрі управління польотами почалося засідання державної комісії. Представників преси попросили покинути будівлю.

Повторна спроба стикування космічного корабля "Союз МС-14" до МКС буде зроблена в ніч з неділі на понеділок.

Корабель з "Федором" стартував з космодрому Байконур 22 серпня. Планувалося, що після стикування з МКС робота перенесуть з "Союзу МС-14" в російський сегмент, де протягом двох тижнів він повинен буде виконати низку тестів і повернутися на Землю 7 вересня.

Нагадаємо, наприкінці липня SpaceX запустила в космос ракету з новим стикувальним вузлом для МКС. Встановлення вузла завершить підготовку до початку польотів приватних пілотованих кораблів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram