ГоловнаСвіт

У США республіканці почали продавати футболки з "американською" Гренландією

Продукцію можна купити за пожертвування на суму від $35.

У США республіканці почали продавати футболки з "американською" Гренландією
Фото: contribute.nrcc.org

Республіканська партія США почала продавати на своєму сайті футболки, на яких острів Гренландія, який належить Данії, і територія Сполучених Штатів пофарбовані в кольори американського прапора.

Про це повідомляється на сайті, а також у Twitter партії.

В описі до товару йдеться: "Підтримай президента Трампа і його зусилля допомогти Америці рости!".

Зазначається, що продукцію можна купити за пожертву на суму 35, 50, 75, 100, 250, 500 або 1 тис. доларів.

Фото: twitter.com/NRCC

16 серпня президент США Дональд Трамп зацікавився купівлею Гренландії. Заяви американського лідера спричинили здивування як в самій Гренландії, так і в Данії. Датські політики висловлювали сподівання, що мова йде лише про невдалий жарт і заявили, що Гренландія не продається.

За інформацією The Washington Post, адміністрація Трампа готова була запропонувати Данії $600 млн на рік за передачу Гренландії в безстрокове володіння.

21 серпня Трамп скасував державний візит до Данії, обґрунтувавши це тим, що прем'єр-міністр країни Метте Фредеріксен не бажає обговорювати питання про продаж острова.

Гренландія - найбільший острів у світі, він формально входить до складу Королівства Данії на правах автономії. 56 тисяч жителів острова живуть на узбережжі, де немає льоду. Офіційні особи США вважають Гренландію важливою для інтересів національної безпеки США: 10-річний оборонний договір між Данією та США дає військовим США практично необмежені права в Гренландії на найпівнічнішій базі Америки, авіабазі Туле. База включає радіолокаційну станцію, яка є частиною системи раннього попередження США з балістичних ракет, і використовується космічним командуванням військово-повітряних сил США і командуванням аерокосмічної оборони Північної Америки.

На початку 20-го століття США купили Датську Вест-Індію за 25 млн доларів. Зараз ця територія відома як Американські Вірґінські Острови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram