ГоловнаСвіт

У Росії вирішили створити мобільний оператор для військових

"Воєнтелеком" отримав ліцензію віртуального оператора на п'ять років.

У Росії вирішили створити мобільний оператор для військових
Блокпост российских военных
Фото: EPA/UPG

Підконтрольний Міністерству оборони Російської Федерації оператор "Воєнтелеком", за даними реєстру Роскомнагляду, отримав ліцензію віртуального оператора (Mobile Virtual Network, MVNO) на п'ять років для роботи по всій країні.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За словами джерел видання, оператор працюватиме на мережах Tele2. Його цільову абонентську базу складуть військові, а основною відмінністю буде посилена захищеність мережі. Оператор буде розрахований на жителів військових містечок і може поширитися на всіх військовослужбовців у країні.

Представники Міноборони РФ і "Воєнтелекому" ніяк не прокоментували інформацію. Представник Tele2 також від коментарів відмовився.

Нагадаємо, 6 березня президент РФ Володимир Путін підписав закон, що забороняє військовослужбовцям викладати інформацію про себе і своїх колег в інтернеті і ЗМІ. Закон також обмежує використання смартфонів під час військової служби. Гаджети з камерами і доступом до інтернету можна використовувати під час ведення бойових дій, на чергуванні та на території військової частини. Звичайні кнопкові телефони під заборону не потрапляють.

У лютому Міноборони РФ почало видавати старшим офіцерам захищені телефони російського виробництва.

Раніше російське оборонне відомство попросило військових відмовитися від використання соцмереж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram