ГоловнаСвіт

У США призначили помічника держсекретаря, відповідального за відносини з Україною

Замість Весса Мітчелла призначено Філіппа Рікера.

У США призначили помічника держсекретаря, відповідального за відносини з Україною
Филипп Рикер
Фото: ekathimerini.com

Виконувати обов'язки помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії, в тому числі, за український напрямок, у Держдепартаменті США призначили Філіппа Рікера, який зараз перебуває на високому дипломатичному посту в Штутгарті, Німеччина.

Про це заявив заступник офіційного представника Державного департаменту США Роберт Палладіно, повідомляє Укрінформ.

"З 18 березня він (Рікер, - ред.) почне працювати на посаді першого заступника помічника держсекретаря і виконувачем обов'язків помічника держсекретаря на чолі Бюро з європейських та євразійських справ Державного департаменту", - зазначив офіційний представник відомства.

Філіпп Рікер зараз займає посаду цивільного заступника командувача Європейського командування США в Штутгарті. До цього він був генеральним консулом у Мілані, заступником помічника держсекретаря з питань Балканського регіону, Центральної Європи, а також з питань Голокосту. Рікер також служив послом США в нинішній Північній Македонії.

Нагадаємо, раніше на посаді помічника державного секретаря США, який відповідав за напрямок Європи і Євразії, в тому числі за українське питання, був Весс Мітчелл. Він офіційно залишив пост 15 лютого цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram