ГоловнаСвіт

Помпео подзвонив Лаврову і повідомив про намір увести нові санкції проти РФ

Держсекретар США і голова МЗС РФ також обговорили ситуацію в Сирії і у Венесуелі.

Помпео подзвонив Лаврову і повідомив про намір увести нові санкції проти РФ
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео провів телефонну розмову з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим, протягом якої повідомив про намір Вашингтона ввести додаткові санкції проти РФ.

Про це повідомляють на сайті МЗС РФ.

"У зв'язку з анонсованим держсекретарем наміром США ввести проти Росії додаткові санкції під абсолютно недоведеним приводом торішньої каламутної історії з «отруєнням» у Солсбері С.В. Скрипаля і його дочки, яких відтоді ніхто не бачив, С.В. Лавров підкреслив, що цей нічим не виправданий крок Вашингтона лише погіршить ситуацію у двосторонніх відносинах і атмосферу на світовій арені", - заявили в російському МЗС.

Зазначають також, що Лавров "застеріг США від будь-якого втручання у внутрішні справи Венесуели, включаючи силовий вплив". Він також висловив готовність провести консультації на цю тему в рамках принципів Статуту ООН.

Помпео і Лавров обговорили ситуацію в Сирії і погодилися з необхідністю продовжувати двосторонній діалог в інтересах виконання резолюції Радбезу ООН 2254.

"Сторони також обмінялися думками про нещодавні контакти представників МЗС Росії і Держдепартаменту США щодо ситуації навколо Корейського півострова і з метою просування афганського врегулювання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 січня Рада ЄС ухвалила рішення про введення санкцій проти дев'яти росіян і однієї організації за застосування хімічної зброї. У грудні 2018 року санкції проти "Боширова" і "Петрова" (підозрюваних в отруєнні Скрипалів) ввели також Сполучені Штати Америки. Разом з ними під санкції потрапили ще 16 осіб, більшість з яких пов'язані з ГРУ РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram