ГоловнаСвіт

Довіра росіян до Путіна скоротилася до 13-річного мінімуму

Президенту РФ довіряють менш ніж третина опитаних.

Довіра росіян до Путіна скоротилася до 13-річного мінімуму
Фото: EPA/UPG

Соціологи зафіксували чергове падіння рейтингу довіри до президента Росії Володимира Путіна. Тепер про довіру до нього говорять менш ніж 33% росіян - це найнижчий рівень за останні 13 років, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД) повідомив про подальше погіршення рейтингу Путіна. Останнє опитування, проведене соціологами, свідчить, що президенту довіряють всього 32,8% опитаних.

За тиждень до цього ВЦВГМ опублікував дані, згідно з якими Путіну довіряють 33,4% респондентів - тобто за сім днів рівень довіри знизився на 0,6 процентного пункту. А рівень недовіри до глави держави за тиждень піднявся з 6,7% до 7,5%.

Але є й інші дані. За підрахунками фонду "Громадська думка" (ФГД), кількість тих, хто "безумовно довіряє" Путіну, за останній тиждень, навпаки, трохи зросла - з 31% до 33%. 26% Путіну "швидше довіряють", а близько 34% респондентів ФГД говорять про недовіру главі держави.

Електоральний рейтинг Путіна, згідно з опитуванням ФГД, не змінився - про готовність проголосувати за нього заявили 46% опитаних. До президентських виборів, на яких у березні 2018 року переміг Путін, цей показник тримався на рівні 66-68%.

Рейтинги Путіна почали падати влітку після того, як влада оголосила про підвищення пенсійного віку. Не допомогло президенту РФ навіть те, що півтора місяці він дистанціювався від реформи, покладаючи основну відповідальність на уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram