ГоловнаСвіт

Анджеліна Джолі відвідала штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Посол ООН обговорила з генсеком Альянсу питання запобігання насильству проти жінок у зонах бойових дій.

Анджеліна Джолі відвідала штаб-квартиру НАТО в Брюсселі
Фото: dailymail.co.uk

Американська актриса, посол ООН у справах біженців Анджеліна Джолі відвідала штаб-квартиру НАТО в Брюсселі.

Про це повідомляє Daily Mail.

Джолі зустрілася з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Відзначається, що співрозмовники обговорили питання про співпрацю в питанні запобігання насильству проти жінок в зонах військових дій.

"Спеціальний посол Джолі і я вирішили працювати разом", - сказав Столтенберг під час спільної прес-конференції.

За його словами, ця спільна робота повинна бути сфокусована, в тому числі, на тому, щоб командувачі збройних сил відстежували дії своїх бійців і були готові карати тих, хто допускає насильство проти жінок.

"Одне з питань, над якими ми працюємо разом з багатьма партнерами, такими як Косово, Афганістан і Йорданія - це питання про те, як домогтися більшої присутності жінок в рядах збройних сил, а також - в поліції", - додав Столтенберг.

Фото: dailymail.co.uk

Фото: dailymail.co.uk

Нагадаємо, Анджеліна Джолі є послом доброї волі ООН з 2011 року. З гуманітарною місією вона відвідала низку країн, в тому числі Кенію, Таїланд, Судан, Косово, Анголу, Шрі-Ланку, Лівію та інші.

За свою діяльність як посол ООН актрису нагородили Гуманітарною премією ООН за визнання її роботи як посла доброї волі в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців, в її честь назвали павука Aptostichus angelinajoliea.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram