ГоловнаСвіт

Польський Сейм заборонив роздрібну торгівлю в неділі

Польський Сейм заборонив роздрібну торгівлю в неділі
Фото: maximonline

Польський Сейм прийняв постанову, яка буде поступово обмежувати торгівлю в неділю. Відповідне рішення прийняв Сейм РП в п'ятницю, 24 листопада, повідомляє телеканал TVN24.

Обмеження набудуть чинності з 1 березня 2018 року.

Згідно з документом від березня 2018 у кожному місяці будуть два тижні, в які торгівля буде дозволена, - перша і остання. У 2019 році торгувати можна буде тільки в одну неділю в місяці - останню.

Однак будуть певні винятки. Магазини працюватимуть у сім тижнів - три передсвяткові та остання неділя січня, квітня, червня і серпня під час сезонних розпродажів.

З 2020 торгівля в усі неділі буде заборонена.

Однак навіть у неторгові неділі заборона не торкнеться пекарень, кондитерських, кафе з продажу морозива, сільськогосподарських оптових ринків. Працювати будуть також інтернет-магазини.

У заборонені для торгівлі неділі покупки можна буде зробити в магазинах, що працюють на АЗС, залізничних та автобусних вокзалах і в аеропортах.

Досі в Польщі всі магазини і торгові мережі могли вільно працювати в неділі. Однак на державні свята працювати дозволялося лише маленьким магазинам, власник яких сам стоїть за прилавком. Нововведення не торкнеться цих невеликих крамничок.

Раніше, в МЗС Польщі заявляли, що товарообіг між Україною і Польщею зріс на 30% за перший квартал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram