ГоловнаСвіт

Екс-президенту Зімбабве заплатять за відставку $10 млн, - The Guardian

Мугабе отримав від нової влади пакет привілеїв.

Екс-президенту Зімбабве заплатять за відставку $10 млн, - The Guardian
Роберт Мугабе
Фото: EPA/UPG

Нові керівники Зімбабве уклали угоду з Робертом Мугабе і його дружиною про привілеї, які він отримає за свою відставку. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевого урядовця.

Сім'я колишнього президента буде захищена від подальшого переслідування, збереже своє майно, будинок і бізнес, а також отримає близько $10 млн виплат.

Зокрема, за словами джерела видання, Мугабе отримає імунітет від судового переслідування і гарантії, що широкі ділові інтереси його сім'ї не торкнуться. У найближчі місяці він повинен отримати грошовий платіж в розмірі $5 млн.

Мугабе призначать довічну пенсію в $150 тис., а його дружині - в два рази менше. Також вони збережуть свій нинішній будинок у Хараре. Держава буде платити за їх медичне обслуговування, домашній персонал, безпеку і зарубіжні поїздки.

Опозиційні політики Зімбабве розкритикували таку угоду з колишнім президентом.

Нагадаємо, Роберт Мугабе заявив про відставку 20 листопада.

93-річний Роберт Мугабе - вважався найстарішим чинним головою держави в світі; він правив Зімбабве з 1980 року, коли країна отримала незалежність. Його критикують за цензуру і порушення громадянських свобод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram