ГоловнаСвіт

Оксфордський словник назвав слово 2017 року

Свою лепту в поширенні слова року вніс Дональд Трамп.

Оксфордський словник назвав слово 2017 року
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Англійський онлайн-словник Collins назвав найпопулярніше слово в 2017 році.

Про це повідомляють на сайті компанії

Нагороду Word of the Year отримало словосполучення fake news ("фейк ньюс", з англ. - "підроблені новини").

Collins English Dictionary визначає fake news як "неправдиву, часто сенсаційну інформацію, поширювану під виглядом новини".

Частота використання цього виразу з 2016-го по 2017 рік зросла на 365%, що пов'язують із висловлюваннями президента США Дональда Трампа, який нерідко використовує його в своїх постах у соціальних мережах і публічних виступах.

Також до списку увійшли - поняття "Іnsta" - скорочена версія назви соціальної мережі Instagram, "спіннер" - іграшка, а також "Antifa" - громадський рух боротьби з фашизмом.

Це п'ятий рік поспіль, коли словом року стає ціла фраза.

У 2016-му словом року за версією Collins стало скорочення Brexit ("Брекзит"), що означає вихід Великобританії з Євросоюзу.

Нагадаємо, в 2016 році видавництво Oxford University Press визнало словом року post-truth, що в перекладі означає "постправда". Слово, згідно з Оксфордським словником, описує ситуацію, при якій об'єктивні факти є менш важливими під час формування громадської думки, ніж заклики до особистих переконань. При цьому, коли правда через деякий час розкривається, в очах громадськості це вже не має значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram