ГоловнаСвіт

У Туреччині видали ордер на арешт видавничої групи за підозрою в зв'язках з Ґюленом

Поліцейську операцію проводять у 24 провінціях Туреччини.

У Туреччині видали ордер на арешт видавничої групи за підозрою в зв'язках з Ґюленом
Архив

Влада Туреччини видала ордери на арешт 110 осіб за підозрою в зв'язках з ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту в липні 2016 року.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на турецьке агентство Dogan

Поліцейська операція із захоплення підозрюваних, які були менеджерами, партнерами і співробітниками видавничої групи Kaynak Holding і пов'язаних з нею компаній, проходить у Стамбулі і 24 провінціях країни.

Видавнича група Kaynak Holding була "вилучена" державою в 2015 році через зв'язки з рухом Ґюлена.

Після спроби військового перевороту в 2016 році сотні подібних фірм, багато з яких - невеликі провінційні підприємства, були вилучені владою. Нині ними керує призначена урядом адміністрація.

Крім того після придушення путчу по Туреччині прокотилася хвиля арештів, під час яких узяли під варту близько 50 тис. осіб. Майже 150 тис. осіб - військових, чиновників, викладачів, поліцейських, співробітників міністерств і органів юстиції - звільнили з роботи або тимчасово відсторонили від виконання обов'язків. Також було закрито низку опозиційних до влади ЗМІ. Фетхуллах Ґюлен, який проживає в США і якого звинуватила Анкара в організації невдалої спроби путчу в країні, пообіцяв повернутися в Туреччину, якщо незалежне міжнародне розслідування доведе його провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram