ГоловнаСвіт

МВС РФ запропонувало ввести кримінальну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму

"Якщо це вивести в ранг кримінальної відповідальності, то ми збережемо наше покоління, яке не повинно вирости орієнтованим на педофілію і нетрадиційні стосунки".

МВС РФ запропонувало ввести кримінальну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму
Фото: Facebook / Дети-404

У МВС Росії запропонували ввести кримінальну відповідальність за пропаганду педофілії та гомосексуалізму серед дітей.

Про це повідомляє ТАСС.

Про таку ініціативу розповів Сергій Албін, який очолює відділ боротьби з педофілією в управлінні боротьби зі злочинами проти особистості в МВС Росії.

Албін сказав, що "адміністративна відповідальність малоефективна". "Якщо це вивести в ранг кримінальної відповідальності, то ми збережемо наше покоління, яке не повинно вирости орієнтованим на педофілію і нетрадиційні стосунки", - заявив він.

При цьому заступник голови думського комітету з безпеки Ернест Валєєв, коментуючи цю ініціативу телеканалу "Дождь", підкреслив, що такий закон було б дуже важко прийняти. "У цьому випадку дуже складно розмежувати пропаганду і навчальні та інформаційні матеріали", - пояснив він, нагадавши, що з тієї самої причини три роки не можуть прийняти закон про пропаганду наркотиків. Валєєв зазначив, що на цей момент про жоден законопроект не йдеться.

Він входить у групу з підготовки поправок, які посилять відповідальність за сексуальне насильство над дітьми. Її очолює віце-спікер Держдуми Ірина Ярова. Раніше вона запропонувала збільшити покарання за такі злочини до довічного.

За пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх у Росії зараз можуть призначити адміністративне покарання (стаття 6.21 КпАП РФ). Станом на вересень цього року за статтею оштрафували 15 осіб, повідомляла "Медуза" з посиланням на юриста "Агори" Даміра Гайнутдінова.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав російський закон про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх дискримінаційним. Мін'юст Росії у червні заявляв, що оскаржить рішення ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram