ГоловнаСвіт

Комітет сенату США схвалив проект військового бюджету з допомогою для України і санкціями проти РФ

Сенатори пропонують виділити Україні $500 млн допомоги, в тому числі летальну зброю.

Комітет сенату США схвалив проект військового бюджету з допомогою для України і санкціями проти РФ
Фото: betterworldcampaign.org

Комітет сенату США у справах збройних сил схвалив проект військового бюджету, який передбачає виділення близько $700 млрд на військові потреби.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на американські ЗМІ.

Зокрема, проект передбачає виділення $621,5 млрд на оборонні витрати, плюс ще $75 млрд - на військові операції за кордоном. Однак, за даними ЗМІ, $10 млрд із цих $75 млрд заплановано перенаправити на фінансування оборонних проектів усередині США.

За інформацією The Washington Post, сенатори пропонують виділити $500 млн допомоги Україні, в тому числі летального зброї. У проекті бюджету також зберігаються обмеження на пряму співпрацю з російськими військовими, які були введені США після анексії Криму.

Комітет також виступив за виділення $4,6 млрд на заходи посилення обороноздатності на сході Європи. Зокрема, близько $100 млн запропоновано використовувати на фінансування програми, в рамках якої Пентагон допомагає країнам Балтії посилити оборону і запобігати "російській агресії".

"У комітеті вважають, що США повинні робити більше для запобігання російській агресії. Це стосується і діяльності Росії за кордоном, і в кіберпросторі", - йдеться в документі.

У схваленому комітетом проекті також запропоновано розробити програму створення нових балістичних ракет наземного базування.

Також сенатори з комітету вважають за необхідне заборонити Пентагону використовувати продукцію компанії Kaspersky Lab на своїх комп'ютерах у зв'язку з висловленими Вашингтоном побоюваннями, що вона може бути пов'язана з російським керівництвом.

Комітет закликав Пентагон надати йому інформацію про діяльність РФ у рамках так званої "гібридної" війни.

Нагадаємо, Конгрес США виділив Україні близько $560 млн на різні програми допомоги, в тому числі на військову допомогу і політику безпеки. При цьому запланована на 2017 рік сума допомоги вдвічі менша, ніж рік тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram