ГоловнаСвіт

Румунія заявила про можливе блокування "Брексіту"

Питання перебування румунів у Сполученому Королівстві має бути вирішене на принципах взаємної вигоди.

Румунія заявила про можливе блокування "Брексіту"

Румунія залишає за собою право блокувати процедуру виходу Великобританії з ЄС, якщо влада Сполученого Королівства не надасть гарантій дотримання прав румунських громадян, які там проживають.

Про це заявила міністр у європейських справах румунського уряду Ганна Бірхал, повідомляє Укрінформ.

"Захист прав та інтересів румунських громадян, що проживають у Великобританії, має для нас дуже велике значення. Це одна з основних перешкод для Brexit, поряд з врегулюванням фінансових суперечок. Питання перебування румунів в Сполученому Королівстві має бути вирішене на довгостроковій основі та на принципах взаємної вигоди", - підкреслила міністр.

За її словами, близько 220 тисяч громадян Румунії, які легально перебувають у Великобританії, повинні отримати гарантії дотримання своїх прав.

На думку експертів, Румунія буде відігравати одну з ключових ролей у майбутніх переговорах щодо виходу Великобританії з ЄС, оскільки країна головуватиме в ЄС у першій половині 2019 року, коли, за попередніми даними, планується завершити процедуру Brexit.

Нагадаємо, наприкінці квітня прем'єр Британії Тереза Мей заявила, що переговори щодо Brexit будуть важкими і що вона готова припинити переговори з ЄС без угоди, якщо їй не сподобається те, що буде запропоновано Брюсселем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram