ГоловнаСвіт

Генштаб РФ заявив про "прихований компонент" для ядерного удару США по Росії

У Росії побоюються, що у 2022 році американських ПРО буде більше, ніж російських.

Генштаб РФ заявив про "прихований компонент" для ядерного удару США по Росії
Фото: www.tatar-inform.ru

Генштаб Росії заявив про "прихований компонент" для ядерного удару США по Росії.

Таку загрозу створює протиракетна оборона (ПРО) США, розповів заступник начальника головного оперативного штабу Збройних сил Росії Віктор Позніхір, повідомляє "РИА Новости".

Позніхір стверджує, що американська ПРО в Європі та протиракетні кораблі поблизу російського кордону "створюють потужний прихований компонент" для ракетно-ядерного удару.

Генерал зазначив, що нарощування військового потенціалу США стимулює гонку озброєнь і "змушує інші держави вживати відповідних заходів". За його словами, розгортання американської ПРО порушує паритет стратегічних озброєнь і ускладнює діалог з ядерного роззброєння.

За інформацією Генштабу РФ, за останні 15 років США витратили на ПРО $130 млрд. Ще близько $55 млрд планують виділити на це в найближчі роки. У Росії побоюються, що це може призвести до того, що в 2022 році американських ПРО буде більше, ніж російських.

"Така кількість вогневих засобів ПРО становить серйозну загрозу для російського потенціалу стримування, особливо з урахуванням постійних робіт з модернізації вогневих комплексів ПРО", - сказав Позніхір.

Він зазначив, що зараз до складу ПРО США входить 30 протиракет ГБІ, 130 ракет "Стандарт-3", 150 ракет комплексів THAAD. Вони розгорнуті на території США, в складі Європейського та Азіатсько-Тихоокеанського регіональних сегментів ПРО.

Нагадаємо, раніше в квітні Пентагон почав оцінку ядерного потенціалу США вперше за сім років. Процедуру планують завершити до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram