ГоловнаСвіт

Росія вивезла половину свого авіаугруповання з бази Хмеймім у Сирії, - Міноборони РФ

У Генштабі ЗС РФ заявили про скорочення кількості терористичних формувань у Сирії.

Росія вивезла половину свого авіаугруповання з бази Хмеймім у Сирії, - Міноборони РФ
Российские бомбардировщики Су-24 на военной авиабазе в Сирии

Росія вивезла майже половину свого авіаугруповання з авіабази Хмеймім на території Сирії.

Про це повідомив начальник головного оперативного управління Генштабу Збройних сил Росії Сергій Рудськой, передає РИА Новости.

За його словами, це сталося у зв'язку з тим, що кількість терористичних формувань у Сирії зменшилася.

Рудськой додав, що від початку військової операції в Сирії ПКС Росії здійснили понад 23 тис. бойових вильотів і завдали близько 77 тис. авіаударів по позиціях бойовиків.

Він також розповів, що повністю ліквідувати потенціал терористів поки що не вдалося, передає "Интерфакс". Рудськой пояснив, що терористичні угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) і "Фронт ан-Нусра" "чинять запеклий опір" і "демонструють готовність до продовження безкомпромісної і затяжної боротьби".

За інформацією Генштабу Росії, з початку дій російських ПС у Сирії вдалося звільнити 695 населених пунктів. "Це дозволило повернути в місця постійного проживання понад 108 тисяч біженців", - сказав Рудськой.

Президент РФ Володимир Путін в березні 2016 року заявив про початок виведення основної частини російського військового угруповання з території Сирії, причиною виведення угруповання стало виконання ним поставлених завдань. У жовтні 2015 року в Держдепі заявили, що значна частина російських авіаударів була завдана по сирійській опозиції, яка виступає проти уряду Башара Асада.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року Путін підписав указ про створення постійної російської авіабази в Сирії. При цьому аеродром Хмеймім був переданий Росії безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram