ГоловнаСвіт

Європарламент запустив процедуру позбавлення Ле Пен недоторканності

Ле Пен виплачувала своїм помічникам занадто великі компенсації за рахунок європейських платників податків.

Європарламент запустив процедуру позбавлення Ле Пен недоторканності
Марин Ле Пен

Європарламент офіційно почав процедуру зняття парламентського імунітету з кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен.

Про це повідомляє Le Figaro.

Як правило, процедура зняття недоторканності з депутата Європарламенту може тривати протягом декількох місяців. Це вимагає розгляду в комітеті, а потім на пленарному засіданні.

Раніше французькі слідчі, які розслідують справу нецільового використання коштів ЄС кандидатом у президенти країни від ультраправих Марін Ле Пен, надіслали запит із проханням зняти з неї депутатську недоторканність, а також з ще одного представника партії "Національний фронт" в Європарламенті - Марі-Крістін Бутонна.

Раніше повідомляли, що депутати Європейського парламенту можуть викликати Марін Ле Пен із приводу скасування її імунітету до другого туру виборів президента Франції, в яких вона бере участь.

У Європарламенті вважають, що Марін Ле Пен виплачувала своїм помічникам занадто великі компенсації за рахунок європейських платників податків, і вимагають повернути майже €300 тис. євро.

Нагадаємо, раніше Європарламент проголосував за те, щоб Марін Ле Пен позбавили депутатської недоторканності через її твітти з фотографіями розправ бойовиків ІДІЛ над в'язнями.

Рішення про зняття недоторканності з Ле Пен жодним чином не стосується справи про нецільове використання коштів Європарламенту при оплаті послуг помічників ультраправого депутата. Імунітет було знято за запитом французької влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram