ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Фігуранти справи про підготовку замаху на Кадирова визнали провину, - "Росбалт"

Найближчим часом трьом фігурантам справи будуть висунуті остаточні обвинувачення. 

Фігуранти справи про підготовку замаху на Кадирова визнали провину, - "Росбалт"
Кадыров
Фото: instagram.com/kadyrov_95

Головне слідче управління по Чеченській республіці завершило розслідування справи про підготовку замаху на главу Чечні Рамзана Кадирова. 

Про це повідомляє "Росбалт" із посиланням на джерело, знайоме із ситуацією.

Найближчим часом трьом фігурантам справи - колишньому охоронцю Іси Ямадаєва Азізу Альвієву, колишньому бійцеві батальйону "Схід" Беслану Закараєву і його сусідові Шамхану Магомадову - будуть висунуті остаточні обвинувачення, сказав співрозмовник видання.

Усі троє визнали свою провину, тому, найпевніше, процедура ознайомлення з матеріалами справи зведеться до мінімуму, зазначив він. 

 

Слухання пройдуть в особливому порядку і можуть вкластися в одне засідання. Співрозмовник "Росбалта" вважає, що вирок у такому разі можуть ухвалити вже наприкінці травня або початку червня. Джерело видання зазначило, що може бути зроблена спроба ухвалити заочний вирок Ісі Ямадаєву.

Раніше "Росбалт" повідомив про невдалу спробу затримання Ямадаєва в ОАЕ. Як зазначав співрозмовник видання, Ямадаєв покинув країну за день до прибуття "спецборта з групою силовиків" із Чечні. Ісу Ямадаєва 12 квітня заочно заарештували за звинуваченням в організації замаху на Кадирова і незабаром оголосили в міжнародний розшук.

У жовтні 2016 року "Нова газета" дізналася про невдалу спробу замаху на Кадирова у травні того самого року. Сам Кадиров, коментуючи інформацію "Нової", сказав: "А чому я не в курсі?". Прес-секретар глави Чечні Альві Карімов заявив, що на життя Кадирова ніхто не чинив замаху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram