ГоловнаСвіт

Директор ЦРУ назвав Wikileaks ворожою службою, яку використовує Росія

WikiLeaks активно використовували ГРУ і ФСБ.

Директор ЦРУ назвав Wikileaks ворожою службою, яку використовує Росія

Директор Центрального розвідувального управління США Майк Помпео розкритикував організацію Wikileaks і назвав її ворожою службою, яку використовує російська військова розвідка.

Про це він заявив, виступаючи в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні, пише The Hill.

"Прийшов час назвати WikiLeaks тим, чим вона є насправді - недержавною ворожою розвідувальною службою, якій сприяють такі гравці, як Росія", - сказав Помпео.

Відзначається, що у своїх висловлюваннях Помпео повторив думку більшості законодавців і політиків США про WikiLeaks і її засновника Джуліана Ассанжа.

Помпео нагадав січневий звіт американської розвідки про те, що під час передвиборної кампанії США торік організація проникла в електронну пошту посадових осіб Демократичної партії і керівника кампанії кандидата в президенти Гілларі Клінтон.

Зі звіту випливає, що Головне управління Генштабу Росії (колишнє ГРУ) використовувало WikiLeaks для поширення викрадених листів демократів, щоб вплинути на вибори в США. Крім того, наголошується, що російські державні ЗМІ, зокрема телеканал RT, активно співпрацювали з WikiLeaks.

Росія неодноразово відкидала звинувачення у втручанні у вибори в США. Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж також заперечував будь-який зв'язок ресурсу з Росією.

Нагадаємо, в березні WikiLeaks почала серію публікацій даних ЦРУ. Проект, що отримав назву Vault 7, може стати найбільшим витоком конфіденційних даних американської розвідки. Раніше телеканал CNN повідомив про виявлення спецслужбами США російських посередників WikiLeaks.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram