ГоловнаСвіт

​На мосту "Золоті ворота" в Сан-Франциско почали встановлювати сітку від самогубців

Будівництво розтягнеться на 4 роки, а його вартість складе $200 млн.

Фото: EPA/UPG

На знаменитому мосту "Золоті ворота" в Сан-Франциско 13 квітня почали роботи для встановлення сітки від самогубців, повідомляє CBS San Fransisco. Будівництво розтягнеться на 4 роки, а його вартість складе понад 200 млн доларів.

Щороку з цього моста в протоку кидаються десятки людей. Тільки в 2016 році було 39 підтверджених самогубств, а всього за 80-річну історію моста з нього кинулися понад півтори тисячі осіб.

Падіння з 75-метрової висоти триває кілька секунд. Тіло вдаряється об воду на величезній швидкості, і більшість людей гине від смертельних травм, отриманих в результаті удару об воду, яка при такій висоті падіння не м'якша за бетон.

Щоб запобігти стрибкам, влада вирішила встановити сталеву сітку шириною 6 метрів, а по суті горизонтальний паркан за шість метрів нижче тротуару. Ідея полягає в тому, щоб потенційні самогубці взагалі не стрибали з моста. Впасти з шестиметрової висоти на сталеву сітку буде боляче, але загалом не смертельно. Тоді як самогубці прагнуть саме позбавити себе від страждань, а не отримати їх собі через фізичні травми на все життя.

Фото: sanfrancisco.cbslocal.com

Згідно з даними вчених, дев'ять з 10 чоловік, які хотіли покінчити з життям, але з якоїсь причини не зробили цього, не вдаються до повторних спроб.

Церемонія початку будівництва пройшла за участю конгресвумен Ненсі Пелосі. Вона заявила, що під час кампанії зі збору коштів її запитували, чи не занадто дорого обійдеться ця сітка. "А ми говорили: ні, це невелика сума за людське життя, за всі ці життя", - заявила Пелосі.

"Золоті ворота" в Сан-Франциско - це підвісний міст довжиною 2,7 км над однойменною протокою. Він з'єднує Сан-Франциско з південною частиною округу Марін. Спорудження цього моста тривало понад чотири роки, а відкриття відбулося 27 травня 1937 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram