ГоловнаСвіт

КНДР пригрозила "перетворити на попіл у лічені хвилини" американські бази в Південній Кореї

В якості можливих об'єктів для таких ударів названі американські військові бази в Південній Кореї і Японії.

КНДР пригрозила "перетворити на попіл у лічені хвилини" американські бази в Південній Кореї
Запуск учебных ракет в КНДР
Фото: EPA/UPG

Північна Корея пригрозила нещадно відреагувати на будь-яку провокацію з боку США на тлі повідомлень про те, що Сполучені Штати можуть завдати превентивного удару по КНДР, щоб не дозволити цій країні провести нові ядерні випробування.

У заяві генштабу збройних сил КНДР, оприлюдненій в п'ятницю, 14 квітня, вказується, що північнокорейська армія може завдати превентивних ударів на суші, на морі і з повітря, повідомляє Німецька хвиля.

В якості можливих об'єктів для таких ударів названі американські військові бази в Південній Кореї і Японії, а також президентська резиденція "Чхонваде" в Південній Кореї, які генштаб армії КНДР погрожує "перетворити на попіл у лічені хвилини".

У генштабі відзначили, що удар може бути завданий і по американському авіаносцю і двох есмінцях, які перебувають за 300 миль від передбачуваного місця нових ядерних випробувань у КНДР.

"Чим ближче підійдуть до Корейського півострова такі великі мішені, як атомні авіаносці, тим масштабнішим буде ефект від наших нещадних ударів" , - попередили північнокорейські військові.

Спостерігачі вважають, що КНДР може провести нові ядерні випробування ще до 105-ї річниці від дня народження засновника північнокорейської держави Кім Ір Сена, що відзначається в суботу.

9 квітня ударне угруповання американського флоту на чолі з атомним авіаносцем "Карл Вінсон" вирушило в західну частину Тихого океану до берегів Північної Кореї. У відповідь на це режим КНДР через держЗМІ попередив про можливість ядерної атаки на США в разі будь-яких ознак агресії з боку ударної групи ВМС США, яка підійшла до півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram