ГоловнаСвіт

США не збираються вводити війська в Сирію, - Трамп

Американський президент назвав Башара Асада "твариною".

США не збираються вводити війська в Сирію, - Трамп
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки не збираються вводити свої війська в Сирію.

Про це заявив президент США Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox, передає Російська служба Бі-бі-сі.

"Але коли я бачу, як люди використовують жахливу, жахливу хімічну зброю, і бачу, як прекрасні діти вмирають на руках у своїх батьків, як діти задихаються... Коли я це побачив, я відразу ж подзвонив (міністру оборони США, - ред.) генералу Меттісу", - сказав Трамп.

Як повідомляли, минулого тижня в результаті бомбардування сирійського міста Хан-Шейхун у провінції Ідліб загинули десятки людей, у тому числі багато дітей. У багатьох постраждалих були ознаки важкого отруєння - люди вмирали від ядухи, багато хто лежав на землі нерухомо. Після цього Сирію звинуватили в застосуванні хімічної зброї проти мирного населення.

Сирійські військові заперечують використання зарину і стверджують, що газ розпилили члени опозиційного угруповання "Хайят Тахрір аш-Шам", пов'язаного з "Аль-Каїдою". За версією ж російських військових, сирійська авіація завдала удару по великому складу боєприпасів, де зберігали хімзброю.

7 квітня США завдали ракетного удару по сирійській авіабазі "Шайрат", з якої злітали літаки, що скинули бомби на Хан-Шейхун.

"Те, що зробив я, мала зробити адміністрація Барака Обами задовго до того, як це зробив я", - заявив Трамп. Він також назвав президента Сирії Башара Асада "твариною".

"Путін підтримує дуже злу людину. Я думаю, це дуже погано для Росії. Я думаю, це дуже погано для людства... Якби Росія не підтримувала цю тварину, проблем зараз не було б", - додав президент США.

Президент РФ Володимир Путін днями кілька разів коментував події в Сирії. Він стверджує, що не існує доказів причетності сирійської влади до хімічної атаки. При цьому атаку на сирійську авіабазу він назвав "ударом по суверенній країні" і "порушенням міжнародного права".

"Як відреагували союзники по НАТО? Усі кивають, як китайські болванчики, не аналізуючи нічого, що відбувається", - сказав російський президент.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія повинна вибрати між партнерством з Америкою і підтримкою режиму Асада, Ірану і "Хезболли".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram