ГоловнаСвіт

Доповідь розвідки США про кібератаки спричинила розпродаж російських акцій

Голова американської розвідки пообіцяв назвати "мотив Путіна" для хакерських атак.

Доповідь розвідки США про кібератаки спричинила розпродаж російських акцій
Фото: EPA/UPG

Біржові інвестиційні фонди, які торгують акціями російських компаній, почали зазнавати втрат через початок розпродажу цінних паперів в їх портфелях після заяви Національної розвідки США про втручання Росії у вибори американського президента.

Про це пише MarketWatch.

За даними видання, активи фонду VanEck Vectors Russia ETF подешевшали на 1,4%. За 5 січня фонд продав 5,6 млн акцій, при цьому в середньому за 30 днів він продає близько 11,7 млн акцій. Окрім того, активи iShares MSCI Russia Capped ETF втратили в ціні 1,19%, а фонд Direxion Daily Russia Bull 3x Shares втратив на російських акціях 3%.

Директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер 5 січня заявив, що наступного тижня буде опубліковано доповідь, що розкриває причини, за якими президент РФ Володимир Путін вирішив втрутитися в американські вибори, передає ВВС.

За даними американської розвідки, Кремль наказав зламати акаунти електронної пошти представників Демократичної партії США.

Раніше американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем також заявив, що США введуть нові санкції проти Росії в зв'язку з хакерськими атаками.

Наприкінці грудня США ввели нові санкції проти Росії через імовірне втручання російських хакерів і спецслужб у вибори американського президента. Під дію санкцій потрапили шість осіб і п'ять організацій, у тому числі ФСБ і ГРУ. Адміністрація президента Барака Обами також вислала 35 російських дипломатів і закрила дві заміські резиденції російського посольства в Нью-Йорку та Меріленді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram