ГоловнаСвіт

Новим прем'єр-міністром Литви призначений екс-глава МВС

Саулюсу Сквярнялісу доручено протягом 15 днів сформувати уряд.

Новим прем'єр-міністром Литви призначений екс-глава МВС
Саулюс Сквярнялис
Фото: telegraf.com.ua

Президент Литви Даля Грибаускайте, керуючись Конституцією та з урахуванням схвалення сейму, призначила главою уряду республіки Саулюса Сквярняліса.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Сквярнялісу доручено не пізніше ніж протягом 15 днів сформувати уряд і винести на затвердження його склад.

Згідно з Конституцією Литви, прем'єра призначає президент зі схвалення парламенту, доручаючи йому сформувати уряд, і затверджує сейм. Кабінет міністрів отримує повноваження, коли сейм більшістю голосів підтримує урядову програму.

Сквярняліс народився в Каунасі у 1970 році, закінчив середню школу в місті Капсукас (нині Каунас), у 1994 році закінчив Вільнюський Технічний університет ім. Гядімінаса за спеціальністю "Автомобілі та автомобільне господарство" з присвоєнням йому кваліфікації інженер-механік, через двадцять років отримав ступінь магістра права в Університеті ім. Миколаса Ремеріса.

У 1994 році він почав працювати в Поліцейській академії Литви, викладав на Кафедрі професійної тактики, через чотири роки перейшов на роботу в Тракайський комісаріат поліції, був комісаром-інспектором Дорожньої поліції. У 1999 році розпочав працювати в Департаменті поліції, потім став комісаром Підрозділу дорожнього патрулювання Громадської поліції Литви, очолював Підрозділ ескорту поліції Литви, Службу з нагляду за дорожнім рухом поліції Литви.

У 2008 році Сквярняліс став заступником генерального комісара литовської поліції, в 2011 році був призначений генеральним комісаром, а в 2014 році очолив МВС.

Нагадаємо, 23 жовтня опозиційний "Союз селян і "зелених" Литви" (ССЗЛ) переміг на литовських парламентських виборах. Безпартійний Сквярняліс очолював список ССЗЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram