ГоловнаСвіт

Польща створює війська тероборони для протидії російському спецназу

У 2019-му війська тероборони повинні налічувати 53 тис. військовослужбовців у 17 бригадах і 63 батальйонах.

Польща створює війська тероборони для протидії російському спецназу
Мацеревич
Фото: newsweek.pl

Війська територіальної оборони (ВТО), які створюються в Польщі, є найефективнішою відповіддю на ймовірні дії російського спецназу в рамках гібридної війни, яку веде Росія.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, повідомляє "Укрінформ".

"Війська територіальної оборони є найефективнішим способом протидії або ускладнення цього виду дій з боку Російської Федерації. З огляду на це потрібно звернути увагу не тільки на створення військ територіальної оборони, а й на підготовку ВТО, щоб вони могли протидіяти таким ефективним силам, як спецназ", - заявив Мацеревич.

Він зазначив, що це завдання є дуже складним, а тому довірив командування ВТО саме офіцеру польського спецназу - полковникові Веславу Кукула.

Мацеревич також наголосив, що дуже важливим елементом функціонування СОТ буде співпраця з парамілітарними організаціями - зокрема рятувальниками, службою охорони залізниці, лісівниками тощо.

За його словами, ВТО буде включено в загальну систему управління армією.

За інформацією Мацеревича, нині формують командування трьох бригад тероборони в Підляському, Люблінському і Підкарпатському воєводствах Польщі, а також чотирьох батальйонів у містах Білосток, Седльце, Люблін і Жешув.

До кінця цього року війська тероборони в Польщі налічуватимуть не менш ніж 3000 осіб, у 2017 році буде створено ще три бригади чисельністю 18 тис. військовослужбовців. У 2019-му війська тероборони повинні обчислюватися 53 тис. військовослужбовців у 17 бригадах і 63 батальйонах. Витрати на створення й утримання військ тероборони протягом 2016-2019 років становитимуть 3,6 млрд злотих.

Нагадаємо, в липні Мацеревич назвав Росію відповідальною за Волинську трагедію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram