ГоловнаСвіт

У Москві активісти поклали квіти до місця загибелі Бориса Нємцова

Акція пройшла під наглядом поліції. Правоохоронці затримали двох осіб.

У Москві активісти поклали квіти до місця загибелі Бориса Нємцова
Фото: Фейсбук Аллы Наумчевой

У Москві близько п'ятисот активістів правозахисних і опозиційних рухів поклали квіти до місця загибелі політика Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту, повідомляє Коммерсант.

"Ми прийняли рішення покласти квіти до місця загибелі Бориса Нємцова без очевидних ознак політичної акції. Я вважаю цю акцію вдалою", - сказав лідер руху "За права людини" Лев Пономарьов.

Спочатку опозиція планувала провести 13 червня марш у центрі столиці, проте влада Москви запропонувала маршрут в Мар'їно, аргументувавши це тим, що в місті проходять будівельні роботи та фестиваль "Московські сезони". Організатори відмовилися від цієї пропозиції, і в підсумку захід не було погоджено.

Эхо Москвы повідомляє, що акція пройшла під наглядом поліції. Правоохоронці затримали двох осіб - провокаторів Національно-визвольного руху. За даними ОВС-Інфо, одного з них залишили під вартою до суду, до ранку завтрашнього дня.

Співголову ПАРНАСа Бориса Нємцова вбили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту. В опозиціонера потрапили чотири кулі, він помер на місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram