ГоловнаСвіт

ЄС виділив €1,8 млрд на вирішення міграційних проблем в Африці

Юнкер закликав країни ЄС долучитися до збору коштів для африканського трастового фонду

ЄС виділив €1,8 млрд на вирішення міграційних проблем в Африці
Жан-Клод Юнкер
Фото: EPA/UPG

Європейські лідери вирішили створити трастовий фонд у розмірі €1,8 млрд ($1,93 млрд) для допомоги Африці у врегулюванні міграційної кризи.

Про це повідомляє агентство AFP.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, який підписав у четвер угоду про фонд від імені Євросоюзу на міжнародному саміті з міграції, що відбувся на Мальті, заявив, що якомога більше країн-членів ЄС повинні долучитися до збору коштів для африканського трастового фонду.

"Цей надзвичайний трастовий фонд для Африки, створений у рекордні терміни, ще раз показує, наскільки рішуче ЄС налаштований швидко відповісти на виклики виняткового масштабу, які виникають у регіоні", - заявив Юнкер.

У Єврокомісії також зазначили, що 25 з 28 держав ЄС, а також Норвегія і Швейцарія вклали у фонд певні кошти, які в сумі становлять близько €78,2 млн.

"Щоб цільовий фонд для Африки і наша відповідь (на кризу - ред.) були життєздатними, я хочу бачити більше держав-членів, які роблять свій внесок з метою прирівняти його до пакету в €1,8 млрд, виділеного ЄС", - закликав голова ЄК.

Фонд надавати допомогу у регіоні Сахеля, басейні озера Чад, Африканському Розі та Північній Африці. Через ці регіони пролягають головні африканські міграційні шляхи в Європу.

Як зазначає агентство Рейтер, минулого тижня Єврокомісія заявила, що очікує прибуття в ЄС близько трьох мільйонів шукачів притулку до 2017 року. При цьому в ЄК зазначали, що якщо біженців інтегрують до складу робочої сили європейських країн, вони стимулюватимуть економічне зростання ЄС і навіть поліпшать стан державних фінансів у довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, раніше в четвер повідомлялося, що прем'єр Угорщини побачив змову лівих у мігрантській кризі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram