ГоловнаСвіт

У Молдові оштрафували ретрансляторів російського ТБ

Кишинів звинувачує російські телеканали в однобокій подачі подій в Україні

У Молдові оштрафували ретрансляторів російського ТБ
Фото: profi-forex.org

У Молдові оштрафували телеканали-ретранслятори російського телебачення.

Про це повідомляє РИА Новости.

Відповідне рішення щодо Prime TV (ретранслятор Першого каналу), TV7 (НТВ) і RTR Moldova (РТР) ухвалила координаційна рада республіки з теле- і радіомовлення (КРТР). Крім того, на каналі Ren TV призупинять показ реклами на 72 години. Своє рішення в прес-службі КРТР пояснили "однобокою подачею подій в Україні".

"Необхідно заборонити, щонайменше, випуски новин на цих телеканалах. Ретрансляція зарубіжних або російських каналів може призвести до спотворень у висвітленні виборчої кампанії", - зазначив член КРТР Діну Чокан.

На початку липня рада виступила за заборону на мовлення "России 24" на території Молдови. У результаті трансляція телеканалу призупинили до 1 січня 2015 року. Обгрунтуванням для блокування також послужило "невірне висвітлення подій в Україні".

У різний час за повну заборону трансляції російських телеканалів на території Молдови (а також преси та інтернет-ЗМІ) виступали член координаційної ради з телебачення і радіомовлення (КРТР) Діну Чокан і депутати парламенту від владної коаліції.

Глава МЗС Молдови Наталія Герман також висловлювала стурбованість тим, що російські ЗМІ "просувають" альтернативу курсу на євроінтеграцію, якого дотримується влада республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram