ГоловнаСвіт

США витратили на боротьбу з "Ісламською державою" понад $1 млрд

Пентагон щодня витрачає на боротьбу з ІД щонайменше $10 млн

США витратили на боротьбу з "Ісламською державою" понад $1 млрд
архив
Фото: www.1news.az

Пентагон витратив на боротьбу з бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії та Іраку близько $1 млрд, повідомляє телеканал NBC News.

Міноборони США опублікувало матеріали, в яких зазначалося, що з 16 червня на кампанію боротьби з ісламістами американці витрачали по $7,5 млн на день. Саме тоді Вашингтон почав направляти до Іраку військових фахівців для надання консультативної допомоги національним збройним силам. З 8 серпня, коли почалися бомбардування з повітря, США почали витрачати по $10 млн на день.

Запуск однієї ракети "Томагавк" коштує бюджету США $1 млн. За інформацією американського телеканалу, в перший день обстрілу сирійською території випустили 47 "Томагавків".

Всього за час операції міжнародної коаліції США завдали близько 200 авіаударів по Іраку і разом із близькосхідними союзниками понад 60 ударів по території Сирії.

Військові дії США проти "Ісламської держави" в Іраку почалися 8 серпня. 23 вересня США почали завдавати авіаударів по позиціях бойовиків у Сирії.

Нагадаємо, раніше у вівторок повідомлялося, що бойовики ІД атакували місто на турецько-сирійському кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram