ГоловнаСвіт

Російський школяр попросив політичний притулок в США

Підліток побоюється можливого переслідування в РФ через свою сексуальну орієнтацію

Російський школяр попросив політичний притулок в США
Фото: www.tatar-inform.ru

Школяр з Росії, який залишився в США після участі в програмі обміну FLEX, попросив Вашингтон надати йому політичний притулок.

Як пише The New York Times, він остерігається переслідування в Росії через свою сексуальну орієнтацію.

Підліток брав участь у програмі Future Leaders Exchange (FLEX). Як повідомила газету представник Центру захисту прав іммігрантів штату Мічиган Сьюзен Рід, після закінчення програми школяр вирішив залишитися в США. Через побоювання з приводу можливого переслідування на батьківщині його помістили в систему опіки. Рід підкреслила, що "орієнтація сім'ї, куди помістили дитину, абсолютно неважлива".

Нагадаємо, 30 вересня стало відомо, що влада Росії вирішили призупинити участь у програмі FLEX.

Наступного дня дитячий омбудсмен Павло Астахов написав у "Твіттері", що участь в програмі призупинено через те, що "щодо одного з російських учнів, направлених на навчання в рамках програми FLEX в США, оформили опіку громадяни США", внаслідок чого підліток залишився в країні. Ці дії американської сторони Астахов назвав порушенням угоди і правил програми.

У юридичній групі посольства Росії в США ИТАР-ТАСС заявили, що в травні 2014-го матір 16-річного росіянина звернулася в посольство РФ у США з проханням допомогти їй повернути дитину. За словами жінки, її син, який перебував у штаті Мічиган, не повернувся додому, оскільки "потрапив під вплив підозрілих осіб, які обіцяли йому фінансову та юридичну підтримку". Влада США нібито відмовилася втручатися в ситуацію на прохання Москви. Російські дипломати стверджують, що, за їхніми даними, підліток познайомився у церкві з парою старших гомосексуалістів, колишніх військових, які раніше усиновили двох американських хлопчиків. Ті обіцяли підлітку стати його "спонсорами" і оплатити навчання в Гарвардському університеті. Під їхнім впливом, як стверджують російські дипломати, підліток і попросив політичний притулок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram