ГоловнаСвіт

Курдські протестувальники увірвалися до Європарламенту

Курди вимагають від ЄС активніше включатися в боротьбу з "Ісламською державою"

 Курдські протестувальники увірвалися до Європарламенту
Протестующие курды у здания Европарламента
Фото: EPA/UPG

Сотні курдських активістів, обурених бездіяльністю Євросоюзу в боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава", проникли зранку 7 жовтня в будівлю Європарламенту у Брюсселі.

За даними бельгійського каналу RTL, кілька сотень протестувальників окупували будівлю європейського парламенту вранці 7 жовтня і досі перебувають всередині, вимагаючи від країн Євросоюзу активніше включатися в боротьбу з ісламістами.

Минулої ночі схожу акцію курдські активісти влаштували в Гаазі. Кілька сотень людей увірвалися в будівлю нідерландського парламенту, всілися на підлогу і погодилися піти тільки через чотири години після довгих умовлянь.

Напередодні курдські ополченці, що обороняють Кобані, заявили, що авіаудари коаліції по бойовиках неефективні, і попросили сухопутну допомогу.

Раніше стало відомо, що бойовики "Ісламської держави" увірвалися в Кобані, який тримали в облозі близько трьох тижнів, за допомогою танків і артилерії. За останніми даними, у битві за місто загинули 400 осіб.

Кобані має стратегічне значення для "Ісламської держави", оскільки його захоплення дозволить контролювати велику ділянку сирійсько-турецького кордону і безпосередньо зв'язати позиції радикалів у провінціях Алеппо і Рака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram