ГоловнаСвіт

Екс-генерал МВС РФ наклав на себе руки під час допиту в будівлі СК

Загиблий проходив підозрюваним у гучній справі про перевищення повноважень

Колишній генерал-майор МВС Росії Борис Колесніков наклав на себе руки - викинувся з вікна будівлі Слідчого комітету (СК), повідомляє 16 червня РИА Новости з посиланням на адвоката загиблого Георгія Антонова.

"Під час слідчих дій він викинувся з вікна шостого поверху і загинув", - сказав Антонов. За повідомленням СК, під час допиту обвинувачений у супроводі двох співробітників конвою пройшов у туалет. При цьому, згідно з інструкцією, з нього зняли кайданки. Колесніков несподівано вибіг із туалету і збив з ніг співробітника поліції, а потім і другого конвойного, який перебував у коридорі. Після цього він вискочив на балкон і стрибнув униз із шостого поверху. Внаслідок отриманих травм Колесніков помер. За словами Антонова, виклик Колеснікова на допит був для всіх повною несподіванкою.

Генерал-майор Колесніков разом зі своїм колишнім начальником Денисом Сугробовим та іншими колегами проходив у гучній справі про перевищення повноважень. За версією слідства, колишні співробітники МВС намагалися організувати провокацію проти співробітника ФСБ. Зокрема, вони планували вдати із себе бізнесменів і запропонувати взяти їх "під дах" за $10 тис. на місяць. За інформацією слідства, саме Колесніков санкціонував усі заходи провокування хабара.

Колишній керівник Головного управління боротьби з економічними злочинами та протидії корупції (ГУЕБіПК) МВС Росії генерал Борис Колесніков був одним з основних фігурантів кримінальної справи про організацію злочинного угруповання, перевищення посадових повноважень і провокацію хабара співробітниками цього підрозділу МВС. Усього у справі проходять 12 осіб: самі оперативники, зокрема колишній керівник ГУЕБіПК Денис Сугробов, а також їхні агенти. За версією слідства, оперативники фабрикували кримінальні справи, провокуючи чиновників на отримання хабарів.

У СК повідомили, що Колесніков уже двічі намагався вчинити суїцид. Зокрема на початку травня його ушпиталили зі слідчого ізолятора з черепно-мозковою травмою, причому достовірних відомостей про те, як він отримав це пошкодження, не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram