ГоловнаСвіт

Медведєв розкритикував Дещицю

Лавров заявив, що йому більше нема про що говорити з головою МЗС України

Медведєв розкритикував Дещицю

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв назвав неадекватною поведінку в.о. міністра закордонних справ України Андрія Дещиці, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Російський прем'єр, зокрема, заявив, що позиція, яку зайняв Київ на переговорах щодо газу, "вдарить урешті-решт по інтересах української економіки".

"І це якісь абсурдні, нерозумні дії, хоча після неадекватної поведінки міністра закордонних справ в Україні мене вже ніщо не дивує", - сказав Медведєв на зустрічі з головою "Газпрому" Олексієм Міллером і міністром енергетики Олександром Новаком.

Натомість голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що розмовляти з "персонажем Дещицею" йому більше нема про що.

Нагадаємо, 14 червня кілька сотень протестувальників, які пікетували посольство Росії в Києві, закидали будівлю дипмісії яйцями. Крім того, вони перевернули шість автомобілів співробітників посольства. Згодом з будівлі дипмісії зірвали прапор Росії, а потім у хід пішли каменюки і вибухові пакети.

Згодом до маніфестантів приїхав в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, який жорстко розкритикував російського президента Володимира Путіна.

Лавров також заявив, що Москва буде вживати заходів у зв'язку з нападом на посольство, однак "уся світова спільнота має вимагати від України забезпечення безпеки диппредставництв", оскільки "схожі рецидиви не виключені".

Раніше США також засудили напад на посольство Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram