ГоловнаСвіт

Росія очікує від Грузії реальних кроків з нормалізації відносин

Після серпня 2008 року Тбілісі розірвало дипломатичні відносини з Москвою.

Росія очікує від Грузії реальних кроків з нормалізації відносин

Росія очікує від нової влади Грузії реальних дій з налагодження добросусідських відносин, заявив у вівторок голова МЗС РФ Сергій Лавров.

Першого жовтня в Грузії відбулися парламентські вибори, за їхніми підсумками буде сформовано новий уряд. Більшість голосів на виборах отримала опозиційна коаліція "Грузинська мрія", очолювана мільярдером Бідзіною Іванішвілі. Раніше Іванішвілі не раз заявляв, що після приходу до влади налагодить відносини з Росією.

"Будемо судити не за словами, а за справами. Уже промовлено численні слова про бажання нормалізувати економічні, гуманітарні відносини, торгівлю. Ми спираємося на те, що народ дійсно захотів змін. Це було яскраво продемонстровано. Як ці зміни втіляться в практичні справи - напевно, чекати залишилося недовго. Уряд уже взявся до роботи", - сказав Лавров в інтерв'ю "Российской газете".

"Не думаю, що першим же номером у порядку денному будуть відносини із сусідами, але, напевно, в недалекому майбутньому ми зможемо судити за офіційною політикою, а не передвиборними публічними заявами", - додав він.

Зараз між Росією і Грузією немає дипломатичних відносин. Тбілісі розірвало дипломатичні відносини з Москвою після того, як Росія в серпні 2008 року визнала суверенітет Абхазії та Південної Осетії - двох автономій, які входили до складу Грузії і домагалися незалежності від неї ще до розпаду СРСР.

Нагадаємо, раніше грузинське МЗС заявило, що Грузія має намір підписати з РФ угоду про незастосування сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram