ГоловнаСвіт

Від Греції вимагають виселити людей із низки островів

Афіни мають намір за рахунок продажу своєї власності поповнити бюджет на 24,5 млрд доларів.

Від Греції вимагають виселити людей із низки островів

Трійка міжнародних кредиторів (МВФ, ЄС і ЄЦБ) вимагає від Греції виселити мешканців із низки малонаселених островів архіпелагу. Про це повідомив міністр торгового флоту країни Костіс Мусуруліс, виступаючи на зустрічі з представниками судновласників. Мусуруліс зазначив, що його міністерство відмовилося вести переговори щодо цього питання. "Ми ніколи не зможемо досягти згоди, про що відразу повідомили представників кредиторів. Це питання не підлягає обговоренню", - наголосив міністр.

Міністерство торгівлі Греції, своєю чергою, виступило зі спростуванням інформації, вказавши, що "трійка" ніколи не висувала вимог про виселення мешканців із грецької території".

За непідтвердженими даними, трійка кредиторів пропонувала Афінам евакуювати жителів островів у рамках проведення політики бюджетної економії. Звільнивши малозаселену землю, можна скасувати низку рейсів, що мають хронічно збитковий характер. У списку позикодавців нібито фігурували 23 острови з населенням менш ніж 150 осіб.

Нині Греція проводить широку програму приватизації. Афіни мають намір за рахунок продажу своєї власності до 2015 року поповнити національний бюджет на 24,5 млрд дол. Разом із тим, попит на грецькі активи невеликий: інвестори побоюються виходу країни із зони євро.

Нагадаємо, з травня 2010 р. міжнародні кредитори Греції - Євросоюз, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд - відкрили Афінам дві кредитні лінії на загальну суму 240 млрд євро (110 млрд і 130 млрд євро). Натомість Греція зобов'язалася провести масштабне скорочення держвидатків і реформувати економіку, проте реформи постійно гальмують через відсутність національного політичного консенсусу. Зараз міжнародні кредитори Афін очікують звіту групи аудиторів, що працює в Греції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram