>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маркевич розкритикував "Динамо" за відмову відпускати гравців у збірну України

Хто такий Луческу для нашої країни?

Маркевич розкритикував "Динамо" за відмову відпускати гравців у збірну України
Мирон Маркевич
Фото: EPA/UPG

Відомий український тренер, ексголова комітету національних збірних Федерації футболу Мирон Маркевич негативно оцінив поведінку "Динамо", яке не хоче відпускати футболістів у розташування збірної України.

"Вибачте, але хто такий Луческу для нашої країни? Є збірна України, і він ще щось розповідатиме. Так не можна, це переходить уже всі межі! Для нас головне, щоб збірна поїхала до Катару. І для цього потрібно зробити все. Мене дивує, що в наш час може бути така позиція, як у Суркісів і Луческу", - цитує Маркевича FanDay.

Крім того, український фахівець зазначив, що гравці столичного клубу мають самостійно вирішувати, чи їхати на збір національної команди.

"Також я не розумію, чому мовчать футболісти. Чому вони не скажуть, що хочуть поїхати у збірну? Вони мають виступити та сказати: "29 квітня ми їдемо у збірну! Не хочете нас відпускати — ми поїдемо самі!"

Футболісти мають вирішувати, а не Суркіси та Луческу. Я закликаю футболістів "Динамо" все кидати та їхати у збірну, якщо вони справді люблять Україну та хочуть поїхати на чемпіонат світу", - заявив колишній наставник збірної України.

На думку Маркевича, якщо "динамівці" не прибудуть, то їх більше не слід викликати на матчі національної команди.

"Потрібно виходити з того, що є. Якщо вони зараз не приїдуть, то більше їх не потрібно викликати. Дорога до збірної для них має бути закрита. Зараз такий час, що не можна відмовлятися від країни", - наголосив Маркевич.

Раніше президент "Динамо" Ігор Суркіс пояснив, чому клуб відмовляється відправляти своїх футболістів у збірну України для підготовки до матчів плей-оф відбору ЧС-2022.

При цьому власник клубу зазначив, що це рішення ухвалене спільно з тренерським штабом команди.

Одна з основних причин, вважає Суркіс, - в інтересах збірної використати потенціал гравців у рамках серії товариських благодійних матчів з топклубами Європи за участю "Динамо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram