>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український плавець Романчук виграв "бронзу" на Олімпіаді

"Золото" здобув американець, а срібну медаль - італієць.

Михайло Романчук (вверху)
Фото: EPA/UPG
Михайло Романчук (вверху)

Український плавець Михайло Романчук виграв бронзову медаль у запливі на 800 метрів вільним стилем.

"Золото" здобув американець Роберт Фінк, а срібну медаль - італієць Грегоріо Палтеріні.

Романчук посів третє місце з результатом у 7:42.11. Фінк і Палтеріні фінішували з часом 7:41.87 і 7:42.11 відповідно.

Фото: EPA/UPG

Новоспечений призер Олімпійських Ігор Романчук поділився з пресслужбою НОК України враженнями після фіналу і подякував усім за підтримку.

"До цієї нагороди я йшов 18 років. З 6 років, коли почав займатися плаванням і прийшов до свого тренера Петра Нагорного, разом з яким і вдалося досягти всіх результатів. Звичайно, без нього нічого цього не було б", - розповів Романчук. 

"Це був надзвичайно складний і незвичний фінал. Я дуже сподівався покращити свій олімпійський рекорд, який встановив у півфіналі. Але радує, що його так і не перевершили", - додав він.

Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський привітав Романчука і зазначив, що останній раз українські плавці завойовували нагороди на Олімпійських іграх в 2004 році.

"Вітаю нашого плавця Михайла Романчука, який приніс Україні четверту" бронзу "на Олімпіаді в Токіо! Михайло завоював медаль у запливі на дистанції 800 м вільним стилем. Останній раз українські плавці завойовували нагороди на Олімпійських іграх в 2004 році", - написав Зеленський у Twiter.

Нагадаємо, напередодні Романчук установив олімпійський рекорд.

Україна станом на зараз має чотири медалі на Олімпіаді в Токіо, всі – бронзові. Першу нагороду для держави здобула дзюдоїстка Дар'я Білодід. Також Україна має медалі у змаганнях зі стрільби на пістолетах та у поєдинку на шпагах. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram