>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Amnesty International просить Англійську прем'єр-лігу заблокувати продаж "Ньюкасла" саудівському фонду

АПЛ ризикує стати "дурепою", якщо дозволить саудитам купити "Ньюкасл".

Amnesty International просить Англійську прем'єр-лігу заблокувати продаж "Ньюкасла" саудівському фонду
Фото: wallpaperbetter.com

Представник неурядової організації Amnesty International Кейт Аллен порадила керівництву Англійської прем'єр-ліги заблокувати операцію з продажу "Ньюкасл Юнайтед" за £300 млн (€341 млн) компанії PCP Capital Partners, контрольованій суверенним фондом з Саудівської Аравії, яким, своєю чергою, управляє спадкоємний принц країни Мухаммед ібн Салман, повідомляє  footboom.com.

"У мене є сумніви в тому, що власники та керівники компанії, яка прагне придбати "Ньюкасл Юнайтед", відповідають стандартам, які захищають репутацію та імідж гри. Спадкоємний принц Саудівської Аравії може стати бенефіціарним власником "Ньюкасла". Про який позитивний вплив на імідж і репутацію прем'єр-ліги ми можемо говорити? АПЛ ризикує стати дурепою, яка прикривається гламуром і престижем, щоб приховати дії, які є аморальними з погляду міжнародного права і суперечать цінностям ліги і світової футбольної спільноти", - цитує Аллен видання.

При цьому правозахисники вказують на численні порушення прав людини в Саудівській Аравії. Організація вважає, що керівництво цієї країни має намір використовувати англійський клуб для підняття престижу держави на тлі звинувачень у репресіях. Зокрема, в Amnesty International вважають принца Мохаммеда винним у смерті журналіста Джамала Хашоггі.

Також проти угоди виступає катарська медіакомпанія beIN Sport, яка є офіційним партнером АПЛ.

Катарці звинувачують саудівську владу в створенні мережі піратських телетрансляцій, що крадуть контент у beIN Sport.

Нагадаємо, покупці "Ньюкасла" вже обмінялися контрактами з нинішнім власником клубу Майком Ешлі та внесли незворотний депозит у розмірі 17 млн фунтів.

Останнім етапом придбання клубу компанією PCP Capital Partners повинна стати перевірка власників і директорів АПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram