>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

IFAB внесла зміни в футбольні правила гри рукою і визначення офсайду

А також уточнила деякі моменти в роботі VAR.

На 134 щорічних загальних зборах (AGM) Міжнародна рада футболу (IFAB), які відбулося 7 квітня, були прийняті зміни та трактування деяких із футбольних правил.

Зокрема, циркуляром № 17 Рада пояснила, у яких випадках потрібно фіксувати гру рукою. Так, при визначенні порушення правил межа між плечем і рукою проходить по лінії пахви.

Що стосується правил офсайду, тому якщо гравець команди, що захищається навмисно зіграв рукою, після чого м'яч опинився в суперника, то в такій ситуації положення поза грою в атакуючої команди не повинно фіксуватися.

Уточнено правило використання допомоги системи VAR. Відеоасистенти головного арбітра можуть давати йому поради щодо спірного епізоду, але остаточне рішення все одно залишається за ним.

Додамо, що IFAB є міжнародною організацією, яка займається веденням і регулюванням правил гри у футбол.

Рада представлена родоначальниками футболу: футбольними асоціаціями Англії, Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії, і ФІФА – організацією, що займається веденням футболу на міжнародному рівні. У раді кожна британська футбольна асоціація має 1 голос, а ФІФА має 4 голоси. Рішення IFAB повинні бути схвалені більшістю з три чверті голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram