>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс назвав покарання "Динамо" "повним свавіллям"

Президент київського клубу розчарований рішенням КДК УАФ.

Суркіс назвав покарання "Динамо" "повним свавіллям"
Игорь Суркис
Фото: Динамомания

Президент "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував покарання від КДК Української асоціації футболу (УАФ) за расистську поведінку фанатів киян у матчі 14-го туру Favbet Ліги "Шахтар" - "Динамо" (1:0).

Нагадаємо, столичний клуб оштрафували на 500 тис. гривень, він проведе один матч без глядачів.

"Найбільш коректне слово, яким можна описати те, що відбувається, - це свавілля. Це цілковите беззаконня стосовно "Динамо" і наших уболівальників", - цитує свого президента пресслужба "Динамо".

"Це важко пояснити з будь-якої точки зору. Судіть самі, щодо подій матчу "Шахтар" - "Динамо" ведеться розслідування на рівні національної поліції. Наш клуб усіляко сприяє цьому розслідуванню, ми максимально зацікавлені в його результативному завершенні. На цей момент слідчі дії тривають, а нас уже покарали за повною програмою", - зазначив Суркіс-молодший.

"КДК не тільки "нагородив" нас максимальним штрафом, а й якимось чином придумав проведення домашнього матчу без глядачів. І хто в цій ситуації покараний? ФК "Динамо" (Київ), який послідовно і принципово бореться проти всіх форм дискримінації у футболі? Тисячі наших уболівальників, які регулярно ходять на матчі в Києві та завдяки яким "Динамо" є найбільш відвідуваною командою України?" - ставить риторичне запитання президент "Динамо".

"Я не можу знайти відповіді на ці запитання. Ніхто не може виразно пояснити - як можна закривати домашню арену "Динамо" за ймовірні (поки триває слідство) порушення на виїзному стадіоні? Це на сто відсотків упереджене рішення стосовно як команди, так і її вболівальників.

Подивіться на трибуни українських стадіонів - вони практично порожні. Наш клуб буде відстоювати принципи нульової толерантності до будь-якої дискримінації у футболі. В тому числі і позбавлення права вболівальників підтримати улюблену команду", - підсумував Ігор Суркіс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram