>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Світоліна 120 тижнів поспіль перебуває в топ 10 рейтингу WTA

Еліна повторила своє рейтингове досягнення.

Світоліна 120 тижнів поспіль перебуває в топ 10 рейтингу WTA
Элина Свитолина
Фото: EPA/UPG

Перша ракетка України Еліна Світоліна в оновленому рейтингу WTA піднялася на третю сходинку.

Після виходу в півфінал US Open-2019, в якому 24-річна українка програла Серені Вільямс (3:6, 1:6), Еліна повторила своє особисте досягнення в рейтингу WTA.

При цьому Світоліна в топ 10 уже 120 тижнів поспіль - з травня 2017 року. За цей  час вона  не займала позицій, нижче від дев'ятої сходинки.

Довше за Світоліну в топ 10 рейтингу WTA перебувають тільки дві тенісистки: румунка Симона Халеп (293 тижні поспіль) і чешка Кароліна Плішкова (156 тижнів).

Додамо, що першою ракеткою світу знову стала австралійка Ешлі Барті, на одне місце піднялася Плішкова. Японка Наомі Осака, яка займала до US Open-2019 перший рядок рейтингу, не зуміла захистити титул у Нью-Йорку й опустилася на четверту позицію.

Зазначимо, що 19-річна Даяна Ястремська після виходу до третього кола американського Мейджору оновила свій найкращий результат на два рядки і тепер займає 30 місце.

Також у топ-100 є ще дві українки - Леся Цуренко, яка знялася з US Open і втратила відразу 28 позицій, займає 68 місце, а Катерина Козлова - 74.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram