>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футбольні клуби топ 5 європейських ліг установили новий трансферний рекорд

Було витрачено 5 млрд фунтів.

Футбольні клуби топ 5 європейських ліг установили новий трансферний рекорд

Клуби, які виступають у 5 найсильніших європейських футбольних чемпіонатах, у 2019 році витратили на трансфери суму, еквівалентну 5 млрд фунтів стерлінгів, що є новим трансферним рекордом, повідомляє ВВС, посилаючись на дослідження бізнес-групи Deloitte.

Зазначимо, що 2018 року клуби з європейської топп'ятірки витратили на 800 млн менше.

Лідером, як і раніше, є англійська Прем'єр-ліга, клуби якої витратили 1,41 млрд фунтів.

На диво, зовсім трохи відстала іспанська Ла Ліга - 1,24 млрд, що майже удвічі перевищує показник 2017 року.

Трансферним іспанським локомотивом були угоди про Антуана Грізманна, який перейшов з "Атлетіко" в "Барселону" за 108 млн фунтів; порожнечу в "матрацників" заповнив Жоао Феліш, який перейшов з "Бенфіки" за 113 млн фунтів, а також Еден Азар, який перейшов з "Челсі" в "Реал" за 90 млн.

Три інші ліги, що входять у пул кращих, встановили нові національні трансферні рекорди: італійська Серія А - 1,06 млрд, Бундесліга - 670 млн і французька Ліга 1 - 605 млн.

Ден Джонс, голова спортивного департаменту Deloitte, повідомив, що рекордні витрати є "безпрецедентними" і зумовлені низкою факторів, у тому числі рекордними спонсорськими ТВ-контрактами.

"У той самий час... поліпшення фінансових показників європейських футбольних клубів також зменшило потребу клубів продавати своїх кращих гравців", - заявив Джонс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram