>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ферстаппен виграв драматичний Гран-прі Німеччини

Mercedes уперше в сезоні не заробив очок.

Фото: EPA/UPG

Голландський автогонець Макс Ферстаппен виграв драматичний Гран-прі Німеччини.

Перегони виявилися вкрай непередбачуваними через дощ і численні аварії. По ходу гран-прі тричі на трасу виїжджав автомобіль безпеки і з'являлося кілька режимів "віртуального автомобіля безпеки".

Серед тих, хто розбили машини на слизькій трасі, опинилися Валттері Боттас, Шарль Леклер, який боровся деякий час за подіум Ніко Гюлькенберг. Не уникнув помилок навіть переможець попередніх восьми дощових перегонів Льюїс Гамільтон. Спочатку лідер чемпіонату зламав переднє антикрило, потім заробив п'ятисекундний штраф за неправильний об'їзд стовпчика під час в'їзду на піт-лейн і в кінцевому підсумку на передостанньому рестарті відкотився в кінець пелотона й фінішував 11-м.

Фото: EPA/UPG

Третім фінішував пілот Toro Rosso росіянин Данило Квят. Для Toro Rosso це потрапляння в топ 3 стало лише другим в історії після перемоги Феттеля в Монці-2008.

Ленс Стролл з Racing Point став четвертим, п'ятим приїхав пілот McLaren Карлос Сайнс.

Замкнули топ 10 Алекс Албон (Toro Rosso), Кімі Райкконен (Alfa Romeo), Антоніо Джовінаццо (Alfa Romeo), Роман Грожан (Haas) і Кевін Магнуссен (Haas). 

Після 11 перегонів у чемпіонаті продовжує лідирувати Гамільтон із 223 очками, у Боттаса 184. Ферстаппен третій зі 162 очками, у Феттеля 141 очко, у Леклера - 120.

Наступний Гран-прі відбудеться 4 серпня в Угорщині.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram