>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

1400 непальських будівельників загинули під час підготовки Катару до ЧС-2022, - ЗМІ

Багато смертельних випадків підтверджено на урядовому рівні.

1400 непальських будівельників загинули під час підготовки Катару до ЧС-2022, - ЗМІ
Фото: AFP

Уряд Непалу підтвердив загибель багатьох непальських будівельників під час підготовки футбольних стадіонів до Чемпіонату світу 2022 року, який відбудеться в Катарі, повідомляє Arab News.

Німецька телекомпанія WDR у документальному фільмі "Пастка в Катарі" розповіла про складне становище робітників і їхні жахливі умови проживання на будівельних майданчиках Мундіалю.

Представник Міністерства праці Непалу Нараян Рагмі підтвердив факт загибелі непальців.

"Це факт, що багато непальських робітників загинули в Катарі за ці роки. У мене зараз немає інформації про документальний фільм. Але те, що багато людей загинули в Катарі, це правда. Відтоді, як ми почали відправляти наших працівників у Катар, деякі люди загинули. Я не впевнений, чи є точною цифра 1 400 осіб, можливо, 200 або 300. Повинен уточнити це з чиновниками, пов'язаними з проблемою", - зазначив держслужбовець.

За даними непальського уряду, в результаті нещасних випадків і поганих умов життя щорічно обривалося близько 110 життів. Сім'ї загиблих робітників не отримали ніякої компенсації від Дохи, йдеться у фільмі WDR.

При цьому Рагмі додав, що з непальськими робітниками підписують меморандум про взаєморозуміння з Дохою, а також двосторонню угоду.

Крім того, робітники були поінформовані перед від'їздом з Непалу і пройшли програму орієнтації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram