>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Відбулися перші поєдинки 1/4 фіналу Ліги чемпіонів (оновлено)

У Лондоні і Ліверпулі відбулися чвертьфінальні матчі ЛЧ.

Відбулися перші поєдинки 1/4 фіналу Ліги чемпіонів (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У Лондоні на новенькому стадіоні "Тоттенгем Хотспур" однойменний клуб у рамках першого матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів приймав своїх земляків по Англійській прем'єр-лізі – клуб "Манчестер Сіті".

Матч завершився мінімальною перемогою господарів 1:0.

У дебюті поєдинку непоганий момент мали "шпори", але Деле Аллі з лінії штрафного не зміг притиснути м'яч до газону і запустив його значно вище від воріт.

А 9 хвилина стала реперним моментом не тільки матчу в Лондоні, а й усього двораундового протистояння.

За підказкою VAR рефері, голландець Бйорн Кейперс призначив пенальті у ворота господарів за блокування захисником "Тоттенгема" Денні Роузом удару Рахіма Стерлінга у власному штрафному майданчику. При цьому відеоповтор точно визначив, що Роуз торкнувся м'яча рукою.

Однак Серхіо Агуеро не зміг реалізувати 11-метровий.

Фото: EPA/UPG
Як виявилося згодом, це був перший і останній гольовий момент, створений "городянами" біля воріт суперника.

Спираючись на стратегію двоматчевого протистояння, Хосеп Гвардіола обрав надраціональну і академічну тактику, яка, попри все, давала результат аж до 78 хвилини.

І коли здавалося, що гості в другій половині другого тайму взяли поєдинок під свій контроль, "підірвав" гру Сон Хин Мін, виконавши соло в штрафному майданчику "МанСіті" - 1:0.

Фото: EPA/UPG

Підсумкова мінімальна перемога підопічних Маурісіо Почеттіно залишає відкритим питання про вихід будь-якої з команд у наступну стадію турніру.

Оновлення.

У паралельному поєдинку на "Енфілді" "Ліверпуль", забивши два м'ячі у ворота "Порту", створив пристойний гандикап перед поєдинком у відповідь у Португалії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram